Categories
Lajme

Maska dë mton lëkurën/ Dermatologia: Ja çfarë pro blemesh shkakton në fytyrë


Që prej ditës së djeshme maska është bërë aksesori më i rëndësishëm që do na shoqërojë pothuajse kudo sapo dalim nga shtëpia. Në ditët e sotme pretendimet e shumë njerëzve që mbajnë maskë është se ajo u shkakton pro bleme jo vetëm me frymëmarrjen por edhe me lëkurën.

Pro blemet kanë qenë nga më të ndryshmet, duke nisur nga rrj epjet në zonën e hundës, veshit por edhe skuqje apo shfaqje të puçrrave dhe jo vetëm kaq por pro bleme edhe më serioze. Por natyrisht që për të gjitha këto pro bleme ka zgjidhje.
Në lidhje me këtë problematikë, ishte e ftuar sot në “Wake Up” në Top Channel mjekja dermatologe, Erjona Shehu.
Ajo theksoi se prej kohësh ka pa cientë që i drejtohen dermatologëve për pro blemet në fytyrë nga mbajtja e maskave.

Kanë nisur që me hapjen apo daljen nga ka rantina. Nga më të ndryshimet si probleme në fakt. Ori përmendi der matitet, unë do të shtoja një sërë të tjerash, ku më pro blematiku në rang global janë ak net e krijuara nga maskat. Madje kemi edhe temin e ri tashmë në dermatologji, “maskne”, tha dermatologia Erjona Shehu.
E pyetur se si mund t’i shm angnim, mjekja u shpreh: “Kam fri kën se nuk do i shma ngim dot, sepse më këtë maskë në fytyrë do rrimë edhe 2 vite të mira”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *