Pejgamberi a.s. ka thënë: Kush gënjen se ka parë diçka në ëndërr, e në nuk fakt nuk e ka parë…

IBN ABBASI R.A. TREGON SE PEJGAMBERI A.S. KA THËNË:“KUSH HIQET SE KA PARË NJË ËNDËRR, TË CILËN NË TË VËRTETË NUK E KA PARË, DO T’I KËRKOHET TË LIDHË NYJE DY KOKRRA ELBI, GJË TË CILËN AI NUK DO TË JETË NË GJENDJE TA BËJË KURRË.
Në qoftë se dikush përgjon bisedën e disa njerëzve pa pëlqimin e tyre, atëherë atij do t’i derdhet plumb i shkrirë në veshë Ditën e Gjykimit.

Ai që bën një figurë frymorësh, do të ndëshkohet t’i fryjë asaj shpirtin (Ditën e Llogarisë), gjë të cilën ai nuk do të jetë kurrë në gjendje ta bëjë.”

(Buhariu 7042)

Pra bëni kujdes, kjo gjë është goxha e shprehur tek populli shqiptar

Sot e xhuma thuaje këtë tërë ditën (sa më shpesh aq më mirë)

Allahumme sal-li ‘alá Muhamedin ve ‘ala áli Muhamed, kema sal-lejte ‘alá Ibrahíme ve ‘alá áli Ibrahím inneke Hamídun Mexhíd.

Allahumme barik ‘alá Muhamedin ve ‘alá áli Muhamed kema barekte ‘ala Ibrahíme ve ‘alá áli Ibrahím inneke Hamídun Mexhíd.

O Allah lavdëroje (tek melekt e lartë) Muhamedin dhe familjen e tij, ashtu siç lavdërove Ibrahimin dhe familjen e tij, vërtet Ti je i Lavdishëm dhe i Madhëruar. O Allah begatoje Muhamedin dhe familjen e tij, ashtu siç begatove Ibrahimin dhe familjen e tij, vërtet Ti je i Lavdishëm dhe i Madhëruar.

Lutja në ditën e Xhuma

Lutja në ditën e xhuma

Profeti (a.s.) ka thënë:
“Në ditën e xhuma është një orë. Kush lutet në atë orë, Allahu ia pranon lutjen”.
Kur foli për këtë gjë, i afroi gishtat me njëri – tjetrin për të treguar se ajo kohë është shumë e shkurtër, koha kur pranohet lutja.

Dijetarët thonë në lidhje me këtë kohë:
“Ajo kohë mund të jetë nga koha kur thirret ezani i xhumasë deri në kohën kur flet hatibi, ose koha që nga namazi i ikindisë deri në namazin e akshamit”.
Prandaj mos harroni të bëni dua (lutje) në këto kohë!

Flet i lënduari që pa tmerrin me sy në Gjilan: Traktori im e ndali kamionin, po shkonte drejt njerëzve që pinin kafe (VIDEO)

Njëri nga të lënduarit e aksidentit të tmerrshëm në Gjilan, ka parë të gjithë ngjarjen me sytë e tij.

Ai i shtrirë në Spitalin Rajonal të Gjilanit, për televizionin T7 ka treguar se e kishte parë kamionin me shpejtësi të madhe që kishte humbur drejtimin dhe po shkonte drejt tij, shtyp re,klamen dhe vazhdo

Aksidenti fatal në Gjilan!

Shikoni shpejtësinë e kamionit ishte marramendëse në aksidentin në Gjilan!

Gepostet von AlbaZone TV am Donnerstag, 7. März 2019

Gruaja e pasur ulet prane nje te varferi ne aeroplan, ajo qe ndodh i perlot te gjithe

Një grua e re e pasur u ul pranë një të moshuari të varfër në një aeroplan. Ajo nuk priti asnjë sekondë pasi zuri vendin e saj dhe thirri menjëherë asistenten e fluturimit.

Asistentja e fluturimit u afrua dhe u përgjigj ngrohtësisht, kur gruaja befas ia priti: “Ju lutem më gjeni një vend tjetër menjëherë”,vazhdo ketu artikullin e plote

A bëheni me jargë natë? – Ja çfarë do të thotë kjo

Ju do të thoni të vërtetën ose do të shtriheni nëse një mik ju pyet nëse bëheni me jargë në gjumë.

Përgjigja më e zakonshme është jo, sepse për disa, është e turpshme ta imagjinoni atë në atë situatë.Megjithatë, jarga nuk është diçka për të të vënë në turp, në të kundërtën, ju mund të mburreni me të,vazhdo ketu artikullin e plote

Iu sekuestrua pasuria me vlerë 2.2 milionë euro, ja kush janë dy vëllezërit (Emrat)

Policia e Tiranës ka bërë të ditur sot se dy vëllezërve, 44 dhe 47 vjeç, ju janë sekuestruar 9 apartamente, dy dyqane dhe garazhe, pasi dyshohet se këto prona janë përfituar nga aktivitete kriminale.

Prona e sekuestruara ndodhen në Tiranë dhe Durrës, dhe arrijnë vlerën 2.2 milionë euro.Mësohet se pronat janë në pronësi të dy vëllezërve, Armando dhe Alket Gorezi,vazhdo ketu artikullin e plote

Rrëfimi mes lotëve i Hoxhë Osman Musliut për momentin kur i pa 56 kufomat në Prekaz

21 vjet më parë, në Prekaz të Skenderajt, filloi sulmi i tretë ndaj familjes së komandantit legjendar, Adem Jashari, që zgjati tri ditë. Gjatë përballjes me forcat serbe të marsit të vitit 1998, u vranë 56 persona, 22 prej të cilëve ishin familjarë të ngushtë të Adem Jasharit.

Hoxha Osman Musliu që ka ndihmuar në varrimin e të gjitha viktimave të këtij tmerri të fillim-marsit,vazhdo ketu artikullin e plote