LAJMI FUNDIT / Vdes deputeti që shpalli pavarësinë e Kosovës

Politikani shqiptar dhe ish-deputeti i Deklaratës së 2 Korrikut, Milazim Vitia, ka ndërruar sot jetë në moshën 60 vjeçare, pas një sëmundjeje që kishte.Ai ishte delegat i Kuvendit të Kosovës të Deklaratës së 2 Korrikut dhe shpalljes së Kushtetutës së Kaçanikut 1990.Ai u lind më 25 maj 1958 në Viti të Marecit. Deri para çlirimit të Kosovës ai qëndroi në Gjermani si i përndjekur politik. Gjatë qëndrimit në Gjermani ai është marrë me aktivitete kombëtare. Pas kthimit në Kosovë ushtroi afarizëm privat.Pas vetes ka lënë bashkëshorten, dy djem dhe një vajzë,shtyp r,eklamen dhe vazhdo