Media amerikane: Serbia me paralajmërimin më të rëndë deri tani për Kosovën

Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiç ka paralajmëruar të mërkurën se formimi i ushtrisë së Kosovës mund të shkaktojë ndërhyrjen e armatosur të Serbisë në “provincën e mëparshme” – paralajmërim ky më i keqi deri tani mes tensioneve në rritje në Ballkan. “Shpresoj se ne kurrë nuk do të duhet të përdorim ushtrinë tonë, por fatkeqësisht kjo është aktualisht një nga opsionet në tryezë”, ka thënë kryeministrja Brnabiç.Sipas medias amerikane kait8.com , Parlamenti i Kosovës do të votojë më 14 dhjetor për transformimin e forcave të sigurisë të vendit në një ushtri të rregullt,shtyp re,klamen dhe vazhdo