Raporti sekret i CIA-s: Serbët frikësohen nga shqiptarët vetëm prej një gjëje …

Shërbimi sekret amerikan CIA së fundi ka publikuar rreth 13 milionë faqe, dokumente që më parë kishin qenë të klasifikuara si Top Sekret. Në mesin e tyre janë publikuar edhe dokumente për shqiptarët në ish-Jugosllavi, kryesisht për Kosovën, ku tregohet për rritjen e numrit të shqiptarëve nga viti 1921, kur përbënin vetëm 3.7% të popullsisë së përgjithshme, deri në vitin 1981,shtyp re,klamen dhe vazhdo

Kur kishte arritur në 8%Në dokumentin e CIA’s, i vitit 1985, thuhet se shqiptarët e Jugosllavisë janë 1.9 milion dhe janë minoriteti më i madh jo-sllav, të cilët jetojnë në disa regjione kryesisht në kufi me Shqipërinë.“Rreth 70% jetojnë në provincën autonome të Serbisë e quajtur Kosovë. Pjesa tjetër jetojnë në Maqedoni, Mal të zi dhe në pjesë të tjera të Serbisë”.CIA në këtë dokumet thotë se shqiptarët kanë natalitetin më të madh në Europë