Gabimi fatal që bëni kur fëmija juaj ka temperaturë të lartë! SHPERNDAJE

Shpesh herë dëgjojmë se si prindërit ankohen se fëmija i tyre nuk qetësohet përderisa ka temperaturë të lartë. Mos insistoni që ai të qetësohet.Shumë prindër “të rinj” iu përmbahen këshillave nga nënat dhe gjyshet e tyre duke i këshilluar se një fëmijë që ka temperaturë të lartë duhet të ngrohet mirë deri sa të djersitet. Kjo paraqet një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë këta prindër të rinj sepse nuk është një këshillë e mirë për të hequr temperaturën e foshnjes. Por, e kundërta. Ngrohja e tepruar e foshnjes që ka temperaturë të lartë, mund të rrisë akoma më shumë temperaturën,shtyp re,klamen dhe vazhdo

Fëmijës duhet t’i hiqen rrobat apo t’i vishen rroba më të lehta, prandaj sigurohuni që ta lani fëmijën me ujë të vakët për të ulur temperaturën.Shpesh herë dëgjojmë se prindërit ankohen se foshnja e tyre nuk qetësohet derisa është me temperaturë të lartë. Mos insistoni që foshnja të pushojë.Mos u dekurajoni, por fokusohuni në veprim, në mënyrë që ta keni më të lehtë ër të zbuluar se çfarë e mundon fëmijën tuaj. Përcjellni mirë gjendjen e foshnjes suaj sepse ajo mund të jetë në gjendje të keqe edhe pa temperaturë të lartë.