NATO-ja paralajmron Shqiptarët: KUJDES…Ushtria serbe për disa orë mundë ta marr Kosovën!

ekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg i tha presidentit dhe ish kryeministrit të shtetit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe Isa Mustafit të premten e kaluar, që të mos përpiqet të provokojë një luftë, sepse ushtria serbe mund të marrë shpejt Kosovën.Sipas diplomatëve, Stoltenberg tha se pozita gjeostrategjike e NATO-s ishte delikate.Dhe se nuk duhet të llogaritet se aleanca do të hyjë vetëm në luftën me Serbinë, pas së cilës, më me vendosmëri se kurrë përcjell shqipnews.info Rusia është në luftë.
Menjëherë në fillim të bisedës, ai ndërpreu Thaçin dhe Mustafo të cilët folën për „marrjen e kontrollit të kufirit verior“ dhe kërcënimin e pretenduar të „agresionit të madh serb“.Njeriu i parë i NATO-s tha se Prishtina në asnjë mënyrë nuk duhet të imponojë aleancën ushtarake perëndimore në luftë. Ai theksoi se Forcat e Armatosura Serbe kanë një avantazh operacional dhe taktik në terren dhe se në një kohë të shkurtër vetëm disa orë mund të marrin veriun e Kosovës, deri në Ibar dhe ndoshta në pjesën më të madhe të krahinës – po transferohen nga burime diplomatike
Duke klikuar në hapsiren më poshtë keni mundesi të shikoni linkun e plote

1 thought on “NATO-ja paralajmron Shqiptarët: KUJDES…Ushtria serbe për disa orë mundë ta marr Kosovën!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.