Ndodhet shumë pranë nesh, kjo është shpella që fsheh historinë tronditëse në Shqipëri

Shpella e Malit të Letmit, apo siç ndryshe njihet edhe si “Shpella e Akullit”, e ndodhet ne Librazhd, fsheh nje mister te madh.
Ajo ndodhet në afërsi të një mali me të njënjtin emër dhe banorët e zonës japin variante të ndryshme të legjendës së kësaj shpelle.

Shumë kohë më parë kjo shpellë kishte dalje në fshat, brenda në shpellë thuhet se kishte një burim që mund të të shëronte çdo sëmundje. Një i ri shkon të marrë pak ujë nga ky burim i shenjtë për të shëruar mamanë e tij, ndërkohë që ai hyn brenda edhe po mbushte vazot e tij, një gur i strëmadh u shkëput nga shpella duke i zënë daljen hyrjes që kishte për në fshat.

Duke klikuar në hapsiren më poshtë keni mundesi të shikoni linkun e plote