Kur te mesoni se lakra sheron kete sem.undje, pas ketij lajmi ju do te vazhdoni te gjithe ta konsumoni ate

Familja e lakrave përfshin një lloj varietetesh jeshillëqesh e perimesh si brokoli, lakër brukseli, lakra, lulelakër, kale, rrepat etj.

Këto të fundit janë minierë mineralesh dhe vlera ushqyesesh, ndaj duhet t’i përfshini sa më shpesh në regjimin tuaj! Lakrat jo vetëm që plotësojnë nevojat e organizmit për lëndë ushqyese, por përmirësojnë shëndetin ka.rdiova.skular, mbrojnë trupin nga toksinat e dë.msh.me dhe madje parandalojnë shumimin e qelizave kan.cero.gjene.

Nda.lojnë shumimin e qelizave anormale

Lakrat përmban sulforan, antioksidant i fuqi.shëm i cili “aktivizon” enzimat mbrojtëse të organizmit dhe lu.ft.on qelizat burimore të ka.nc.erit.

Lu.ft.o.jnë dep.re.sio.nin

Një studim i vitit 2015 zbuloi se sulforafani vepronte si një ant.ide.pre.sant. Vetitë anti-inflamatore të perimeve të familjes së lakrave luajnë gjithashtu një rol në parandalimin e dep.re.si.o.nit. Duke reduktuar inflamacionin në tru dhe trup, mund të ulni rre.zik.un për t’u prekur nga an.kt.hi apo dep.res.io.ni

Shëndeti ka.rdiov.ask.ular

Hulumtimet kanë treguar se sulforaphani punon për të reduktuar inflamimin në muret arteriale, gjë që ndihmon në parandalimin e trashjes së mureve të zem.rës ! Për më tepër, studimet tregojnë se sulforafani mund të jetë gjithashtu në gjendje të rritë mekanizmat e mbrojtjes natyrale në trup për të mbrojtur arteriet nga pllakëzimi.

Nivel i lartë i antioksidantëve

Qindra studime kanë vërtetuar se lakrat kanë aftësinë për të reduktuar stresin oksidativ dhe për të nxitur funksionet e mëlçisë. Sulforafani ka veti anti-inflamatore të ngjashme me ato të shafranit ose kurkuminit.Është e vërtetuar shkencërisht se enzimat dhe mineralet që na ofron brokoli ndihmojnë trupin të eliminojë pesticidet dhe toksinat e tjera dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE .