Ndoshta e kemi ne shtepi te gjithe, por e mbajme kot. Nuk i dijme se cfare super vlerash ka ajo ne organizmin tone

Shumica prej jush ndoshta e njihni Portulacën (ose siç quhet ndryshe burdullak) një bimë e cila mbin vetë dhe që përmban mjaft vlera ushqyese, por që jo të gjithë i njohin.

Portulaca përmban një sasi të madhe të vitaminave dhe mineraleve që ndihmon nevojat e përgjithshme dhe sasi të madhe kalciumi që forcon ko.ck.at tona. Farat e saj janë jash.tëzak.onisht të forta dhe bima mbijeton mbi 25 vjet.

Kjo barishte përmban shumë më shumë vitaminë A se të gjitha perimet e gjelbra, gjë që është shumë e dobishme në parandalimin e kancerit. Ajo gjithashtu përmban Omega-3 dhe acide yndyrore, thelbësore në parandalimin e sëm.un.djeve kardiovaskulare dhe go.dit.jes në tru.

Plus kjo fabrikë është pa OMGJ dhe për këtë arsye duhet ta përfshini rregullisht në dietën tuaj. Gjethet e saj janë mjaft të shijshme edhe pa u gatuar, prandaj mund ta përdorni në receta të ndryshme në vend të spinaqit.

Ju mund ta shtoni atë në sallata dhe sanduiç dhe duke qenë se ajo është gjithashtu e pasur me proteina, ajo do të përforcojë nevojat tuaja të energjisë. Gjithashtu Portulaca zvo.gë.lon rr.ezi.kun e çrregullimeve të zhvillimit në fëmijët, të tilla si au.tizmi dhe ADHD dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE .