Shokohen historianët: Adolf Hitler mund të kishte origjinë shqiptare, trashigimtari i fundit i derës së Arianitasve të arbërit..

Në fillimet e shekullit të IV (pas Krishtit), perandoria Romake filloj të ndahet në njesi administrative më të vogla.

Perandori Dioklecian (me origjinë ilire, i lindur ne Dioklea – Salona me 244, vdiq në Spalato në 311), me anë të Tetrakisë (tetra – tettares – katër dhe árchein – qeverisje), e ndau Perandorinë Romake në katër rajone,vazhdo ketu lajmin e plote