V’rau 49 Vetë Në Xhami, Trondit T’erroristi Rrëfen Pse E Kreu M’asakrën, I Nxehur Dhe Me Kosovën

Ter.roristi që kreu mas.ak.rën në Zelandën e Re, shpjegon pse e ndërmori këtë veprim.

Brenton Tarrant në këtë dokument ka thënë se SHBA-të kanë mbajtur anën e gabuar gjatë luf.tës në Kosovë, më 1999. Në këtë dokument 74-faqesh në të cilën 28-vjeçari flet për veten dhe shpjegon arsyen pse e realizoi s.ul.min në xhami në Zelandën e Re, Tarrant rendit dhjetëra arsye pse e kreu s.ulm.in, e pothuajse të gjitha prej arsyetimeve të tij, kanë lidhje me pozitën e racës së bardhë në botë.

Ai flet për nevojën e ndarjes së popullsisë në SHBA, që do të thotë ndarjen e njerëzve në baza kulturore, shoqërore, e “më e rëndësishmja” sipas tij, në baza racore.

Australiani thotë se me rritjen e pushtetit të të bardhëve në SHBA, nuk do të ndodhte më kurrë një ndërhyrje e njëjtë ushtarake sikurse në Kosovë, ku sipas tij amerikanët u rreshtuan në krahun e gabuar.

“Pse e realizova sul.m.in? Për të shkaktuar një përça.rje midis kombeve të NATO-s që janë europiane dhe Turqisë që gjithashtu është pjesë e NATO-s, duke e kthyer kështu NATO-n përsëri në një ushtri të bashkuar evropiane dhe duke e vendosur Turqinë edhe një herë në pozitën e arm.ikut. Dhe e fundit, për të krijuar k.onf.likt midis dy ideologjive brenda SHBA-ve mbi të drejtën e pronësisë së a.rmë.ve në mënyrë që ta çojë edhe më tej ndarjen shoqërore, kulturore, politike dhe rac.ore brenda Shteteve të Bashkuara”,- shkruhet në dokumentin e publikuar nga Tarrant.

“Ky k.onfl.ikt mbi ndryshimin e Amandamentit të Dytë të Kushtetutës së ShBA-ve dhe tentativa për heqjen e pronësisë së ar.m.ëve të zja.rrit do të rezultonte në një lu.ft.ë civile që përfundimisht do ta ballkanizonte SHBA-në në sferat politike, kulturore dhe, më e rëndësishmja, në çështjen ra.core.

Kjo jo vetëm që do të rezultonte në ndarjen rac.ore të njerëzve brenda SHBA-ve për të siguruar të ardhmen e njerëzve të bardhë në Amerikën e Veriut, por do të zvogëlonte aftësinë e SHBA-ve për të ndërhyrë në vende të huaja dhe në këtë mënyrë do të siguronte që të mos ndodhte kurrë e njëjta gjë sikurse përfshirja e SHBA-ve në Kosovë (ku Forcat e SHBA-ve/NATO-s lu.ftu.an përkrah myslimanëve dhe mas.akr.uan të krishterët evropianë që përpiqen t’i largojnë këta pushtues islam.ikë nga Evropa).”- shkruhet në dokument.